PORTRETTEN

Sinds een paar jaar ben ik mezelf in toemende mate gaan verdiepen in de portretfotografie. Begonnen met low key foto’s (weinig belichting), maar daarna steeds verder gaan experimenteren. Het is een mooie vorm van fotografie, het bedenken van een plan, spelen met belichting, kleur en achtergrond, het contact met je model en uiteindelijk de nabewerking.


CIRCUS
Met de crew van de eerdere foto sessie ‘Charcoal’ ben ik opnieuw de studio ingedoken om te experimenteren. Ditmaal geassisteerd door Anepjetra Martina, een grimeur die de modellen heeft voorzien van geweldige clown schmink.
Ik wilde een duistere sfeer creëren, waarbij ik de normaal vrolijke clowns op ‘andere’ manier wilde portretteren…

KLASSIEKE PORTRETTEN
Zacht licht, ingetogen kleuren, klassieke poses. Tijdens het maken van mijn eerste portretfoto’s liet ik mij inspireren door film noir en oude beelden.

CHARCOAL
Met deze serie ben ik voor het eerst op zoek gegaan naar poses en emoties in het werken met meerdere modellen. Het thema doet je denken aan mijnwerkers in de oude kolenmijnen. Het gebruik van houtskool helpt om de contouren de huid beter in beeld te brengen.

CLOSE-UP
Soms wordt een portret interessanter als je net een stapje dichterbij durft te gaan. Close-up portretten, waarbij ik graag experimenteer met flink afsnijden van het beeld. Soms haarscherp in beeld gebracht, van ruig tot glamour.